Op Radio1, gistermiddag na 15.00 u. één van de volvetste oliebollen, die de publieke omroep rijk is, de neoliberale fossiele brandstofhufter van Werven, die als presentator sprak met directeur Erik Toenhake van kledingbedrijf Dutch Spirit, dat o.a. maatpakken maakt. Deze slimme boer, had in de VS een stof opgemerkt, die bacteriedodend is, middels een speciale behandeling uiteraard. Hiervan maakt zijn bedrijf werkkleding en heeft het ook al voorzien op de schermen, of gordijnen, die in ziekenhuizen als afscheiding voor bedden worden gebruikt.
Van Werven deed in het begin van het gesprek net of hij van z’n stoel viel, die hij in z’n enorme bilspleet heeft zitten: “Dus u bedoelt echte maatpakken?” ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja deze tonronde presentator is wat zijn kleding betreft altijd aangewezen op maatwerk, immers zelfs een T-shirt moet nog apart voor hem gemaakt worden, al zal dat wel een zwaar karwei zijn!!!
Verder over de antibacteriële kleding: deze mag niet weggegooid worden, daar de stoffen op die kleding juist bacteriën resistent kan maken tegen antibiotica…… ha! ha! ha! ha! ha! Dus om de antibiotica resistentie tegen te gaan, pompen we nog meer potentiële veroorzakers van dit fenomeen in het milieu…. ha! ha! ha! ha! ha! Toenhake vertelde nog wel, dat zijn bedrijf persoonlijk zorgt, dat die kleding niet in het milieu terecht komt, het wordt ingezameld en gerecycled…… Het is maar te hopen, dat Dutch Spirit niet meer dan 600 klanten voor deze werkkleding krijgt, hoewel zelfs daar gegarandeerd een aantal kwibussen tussen zitten, die de kleding toch gewoon weggooien, of vergeten als ze ergens buiten aan het werk zijn geweest, waardoor het antibiotica resistente probleem alleen maar vergroot wordt. Dan hebben we in Nederland nog vuilverbranding (wat niet voorkomt, dat vuilnismannen besmet kunnen worden), maar in een flink aantal landen, zal het op de vuilnisbelt belanden en ook dat is uitermate gevaarlijk, zoals u zult begrijpen……
Nog een grotere grap, het hele verhaal klopt niet, zo wie zo is een anti bacteriele coting al jaren op de markt.
Waarom word het niet gebruikt omdat als je deze kleding of annti bacteriele zeep bijv, ontstaat er een levengevaarlijke nieuwe bacterie , die helemaal niet meer te behandelen is en via de neus de bacterie verspreid.
Dus niet gebruiken , en je verhaal klopt als er anti bacteriele coting zit kan het nooit never ever gerecycled worden.
ben het helemaal met je eens.
Geachte Anoniem,
dank voor uw reactie en de extra informatie!
Met vriendelijke groet,