Softdrugsjacht leidt tot herintreding van heroïne op de Nederlandse markt

Gisteren het bericht dat de politie, na een aantal invallen in Zuid-Nederland, grote hoeveelheden cocaïne en heroïne vond, naast de gebruikelijke wapens en geld. Heroïne* was door het gedoogbeleid t.a.v. softdrugs, bijna geheel verdwenen van de Nederlandse markt. In de grensstreek, bleek na de aanscherping van het beleid en het verbod, om nog langer softdrugs aan buitenlanders te verkopen, dat er een groot aanbod van softdrugs op straat te vinden was, met daarbij een groot aanbod van harddrugs als amfetamine en XTC. Dit heeft al geleid heeft tot het luiden van de alarmbel door de GGZ in Zuid-Nederland, die grote toeloop zien, van jongeren, die problemen ondervinden, door het gebruik van die harddrugs.

Het is als met een film, die ik onlangs zag, maar waar ik helaas de naam niet meer van weet, waarin een dochter van een senator moet afkicken van de heroïne en dit meisje in een gespreksgroep zegt, dat het voor haar, als 16 jarige, makkelijker was om aan heroïne te komen, dan aan alcohol! In de VS mag je tot je 21ste geen alcohol drinken……..

Wie ‘wij’ en de politiebeambten (die hierdoor nog veel meer werk voor hun kiezen hebben gekregen), mogen bedanken voor de fikse toename van harddrugaanbod op straat? De wel heel domme en zwaar wanpresterende bewindslieden en bruineballonnen op laters van Veiligheid en Justitie, de uitgezakte VVD pad Opstelten en zijn sidekick, het VVD leeghoofd de luxe Teeven! Betere lobbyisten kan de georganiseerde misdaad zich niet wensen!

*Heroïne is in tegenstelling tot cannabis, wel een zeer verslavende harddrug, die ongelofelijk veel schade aanricht bij de gebruiker. Een echte verslaving, waarvan het ongelofelijk moeilijk is, om van af te kicken. Bij de meeste ‘verslavingen’, die verslavingsorganisaties (dat zijn belanghebbenden bij zoveel mogelijk ‘verslavingen’) ‘behandelen’, zoals cannabis-, internet-, game-, of seksverslaving, zijn totaal geen afkickverschijnselen, als die er wel zijn, is er altijd een andere verslaving verantwoordelijk voor de verschijnselen, zoals alcohol-, tabaks- of medicijnverslaving, maar ook geestelijke aandoeningen kunnen zorgen voor problemen met voornoemde zaken………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *