De zichzelf therapeut noemende Keith Bakker komt steeds verder in het (juridisch) nauw, zijn successen met verslavingsbehandeling zijn als sneeuw voor de zon gesmolten, je hoort er geen hond meer over.
Gistermorgen in Goedemorgen Nederland (rond 9.40u.) een nieuwe therapeutische organisatie ‘CrisisCare’ (mag ook op z’n Nederlands worden uitgesproken, aldus de woordvoerder), deze organisatie houdt zich bezig met internet en twitter ‘verslaving’. De woordvoerder hufter van deze organisatie, Dick Trubendorffer, durft alcohol- en tabaksverslaving te vergelijken met deze ‘verslaving’.
Het mooiste wat je kan doen als je een nieuwe organisatie runt, is met schadecijfers komen, die worden geleden als je niet met de nieuwe organisatie in zee gaat. Zo ook CrisisCare: volgens de woordvoerder kost deze verslaving de ondernemers meer dan de alcohol- en tabaksverslaving, een slordige € 300.000,– per jaar. Trubendorffer zegt wijselijk maar niet hoe hij aan zijn cijfer komt.
Het is de hoogste tijd, dat we eens gaan onderzoeken waarom mensen vluchten in hun computer (twitter). Ik kan alvast verklappen wat daar een paar oorzaken van zijn: een onmenselijke kapitalistische prestatiemaatschappij, waar je legaal dag in dag uit bedonderd en uitgekleed mag worden, een maatschappij waar je recht halen steeds moeilijker wordt.