Veiligheid, privacy en eigen verantwoordelijkheid

Dhr. Fransman van Binnenlandse Zaken was gisteren te horen op radio 1 (rond 14.05u.), het onderwerp was het rampenpakket, een pakket dat ieder huishouden in Nederland zou moeten hebben in geval van calamiteiten. Eén onderdeel is 9 liter water p.p. (voor 3 dagen). Volgens Fransman heeft 40% van de huishoudens zo’n pakket in huis. Dat betekent, dat een huishouden van 4 personen permanent 36 liter water ergens in huis opgeslagen heeft. Ik geloof daar geen barst van. Fransman stelt dat chronische patiënten een voorraad medicijnen moeten hebben in geval van diezelfde calamiteiten.

Deze flapdrol weet niet, dat het medicijngebruik door arts en apotheker wordt bijgehouden en je nooit een voorraad van heftige medicijnen kan aanleggen. Ja als je steenrijk bent kan alles, via het buitenland of internet.

Dit alles is mijns inziens onderdeel van een overheidscampagne om alle verantwoordelijkheid bij de burger zelf te leggen. Deze campagne is al een paar jaar aan de gang, onlangs wees de ex-burgemeester van Enschede (vuurwerkramp), de godvergeten arrogante Mans, als toelichting op zijn onderzoekscommissie naar de brandweer, op de ‘mindsetting’ bij de burger. Hij bedoelde hier, dat de burger de verantwoordelijkheid niet langer bij de overheid kan neerleggen, maar zijn/haar eigen verantwoordelijkheid moet nemen. A.h.w. de overheid kan niet voor uw veiligheid zorgen. Waarom maakt diezelfde overheid zich dan wel druk om het roken? En waarom lapt die overheid dan de regels betreffende de privacy keer op keer aan de laars? (in het kader van de ‘veiligheid’; vandaag weer een ‘gewobt’ rapport van Justitie, openbaar gemaakt door Bits of Freedom).

Waar betalen wij in godsnaam belasting voor, als we in het vervolg overal zelf voor moeten zorgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *